Gesmaakt publieksmoment inspireert inwoners Sijsele

23 september 2017 – De voormalige militaire basis van Sijsele wordt omgebouwd tot een verrassende nieuwe wijk die wonen, werken en ontspannen combineert.

Op 23 september 2017 startte het inspraaktraject met de inwoners en geïnteresseerden via een publieksmoment. Het dagprogramma werd erg gesmaakt. Ruim 300 inwoners brachten in de voormiddag een bezoek aan de leegstaande militaire site. In de namiddag kregen ze in primeur in de Cultuurfabriek een eerste inkijk in de plannen van het winnende ontwerpteam LINT / Ziegler Branderhorst. Deze plannen laten nog heel wat ruimte vrij voor de wensen en de ideeën van de inwoners en geïnteresseerden. Het publiek trad in dialoog met de initiatiefnemers Stad Damme en WVI alsook het ontwerpteam over wat moet uitgroeien tot de ‘Wijk van de Toekomst’ in Sijsele en kregen de kans om hun creatieve, frisse concepten en ideeën te delen op het ideeënbord.

Nu krijgt LINT / Ziegler Branderhorst ongeveer een jaar de tijd om het plan vorm te geven. Het ontwerpteam zal zich hierbij laten inspireren door de vele ideeën die op de publieksdag zijn voorgesteld alsook zullen gegenereerd worden tijdens het verdere verloop van het traject.