Publieksmomenten

De voormalige militaire basis van Sijsele wordt omgebouwd tot een verrassende nieuwe wijk die wonen, werken en ontspannen combineert. Kwartier 51 staat in de steigers! De site wordt ontwikkeld via een inspraaktraject voor inwoners van Sijsele.


Op zaterdag 22 september 2018 organiseren Stad Damme en WVI in samenwerking met Defensie een tweede publieksmoment over de toekomst van de kazerne. Vanaf 15u00 kunnen inwoners en geïnteresseerden opnieuw de sfeer komen opsnuiven op de site. We werpen een blik op de toekomst: het ontwikkelingsconcept Kwartier 51 werd het afgelopen jaar verrijkt met input van bewoners, lokale verenigingen, bedrijfsleven, … We nemen jullie op sleeptouw doorheen het traject, en zijn opnieuw één en al oor voor jullie aanvullingen of bevindingen! Beleef samen met ons hoe heden, verleden en toekomst in elkaar overvloeien …

Het publieksmoment Kwartier 51 is vrij te bezoeken tussen 15u00 en 19u00 op de site. Om 17u00 lichten burgemeester Joachim Coens, WVI en ontwerpers OTO / Ziegler Branderhorst het ontwikkelingsconcept toe.

DATUM
22 september 2018
vrij bezoek 15u – 19u
toelichting 17u

Inschrijven is niet nodig. Wees welkom!

LOCATIE
Kazerne Sijsele, Dorpsstraat 188, 8340 Sijsele


Op maandag 25 juni 2018 om 17u kwamen een aantal inwoners, ondernemers, start-ups, creatievelingen en sportievelingen bijeen op de terreinen van de kazerne in Sijsele. De site wordt ook wel de Wijk van de Toekomst genoemd. Samen met de burgemeester van Damme, de heer Joachim Coens, de ontwerpers van OTO / Ziegler Branderhorst en WVI, boog de groep zich over de plannen en bezocht een aantal van de loodsen. De ruimtes zijn op zijn minst inspirerend te noemen, dat was op te maken uit de reacties van de bezoekers.

De avond werd verdergezet tijdens een denkcafé in de Cultuurfabriek van Sijsele. Tijdens een gemoedelijk gesprek kreeg elk van de deelnemers de kans om zijn visie op het terrein te delen en de voorlopige plannen te toetsen aan de werkelijkheid van werken, wonen en ontspannen in Sijsele. De ontwerpers benadrukten dat de site vooral heel veel ruimte en mogelijkheden biedt. Het terrein leent zich ideaal voor zowel bedrijvigheid en wonen, als voor creatief ondernemerschap, voor natuur en recreatie en voor sport en events. Een coworking space in Sijsele city – waarom niet? Dat was de teneur.

Mogelijkheden mee creëren, daar zijn de deelnemers van het denkcafé duidelijk op gebrand.
En laat dat nu net zijn waar de WIJK VAN DE TOEKOMST in Sijsele op zit te wachten.


Op zaterdag 23 september 2017 startte het inspraaktraject met de inwoners en geïnteresseerden via een publieksmoment. Het dagprogramma werd erg gesmaakt. Ruim 300 inwoners brachten in de voormiddag een bezoek aan de leegstaande militaire site. In de Cultuurfabriek kregen ze in primeur een eerste inkijk in de plannen van het winnende ontwerpteam LINT* / Ziegler Branderhorst. De plannen lieten nog heel wat ruimte vrij voor de wensen en de ideeën van de inwoners. Zij kregen tijdens het publieksmoment de kans om hun creatieve, frisse concepten en ideeën te delen op het ideeënbord.

Wil je ook meedenken?

Ben je ondernemer, creatieveling, organisator, start-up, producer en heb ook jij een plan
voor de toekomst van Kwartier 51? Laat het ons weten via: info@kwartier51.be

 

Enkele sfeerbeelden van het eerste inspraakmoment van 23 september 2017:

* : LINT gaat sinds 01/01/2018 verder onder de naam OTO landscape architecture

 

« 1 of 2 »